Spor Psikolojisi Sertifika Programı

Spor Psikolojisi Sertifika Programı

•  6 Kasım 2019 Çarşamba

Program Genel Tanıtım

Sertifika programı güncel bilimsel araştırmalar ışığında zihinsel antrenman uygulamalarını ve Spor Psikolojisinin temel kavramlarını içermektedir. Programın amacı spor ortamında çalışmak isteyen öğrenci ve mezunlarının sporcunun performansını etkileyen psikolojik faktörleri tanıması ve uygulama alanında kullanılabilecek spor psikolojisi tekniklerini deneyimlemesidir. Ayrıca katılımcılara, akademik ve uygulamalı alanın önde gelen uzmanları ile birebir paylaşımda bulunma imkanı sağlamaktır.

Kimler Katılabilir?

Programın hedef kitlesi;

• Psikoloji, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik, Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu lisans öğrencileri ve mezunları
  • Aktif Profesyonel Sporcular veya en az 5 Yıl Profesyonel spor geçmişi olanlar
  • Profesyonel Spor Kulüplerin Sağlık Çalışanları (Doktor, Fizyoterapist, Diyetisyen ve Psikolojik Performans Danışmanları)
  • Antrenörler

Eğitimin İçeriği

Katılımcılar, Spor Psikolojisi konu ve tekniklerini öğrenirken, uzmanların tecrübelerini aktarmasıyla spor ortamında çalışma konusunda bilgi sahibi olacaklardır.

Teori (24 saat) + Gözlem ve Süpervizyon (6 saat) olarak planlanan eğitimin genel hatları:

• Spor Psikolojisinin Temelleri
  • Sporcunun Temel Değişimleri
  • Sporda Psikososyal Gelişim
  • Grup ve Takım Dinamikleri
  • Psikolojik Beceri Eğitimi (Motivasyon, Konsantrasyon, Uyarılmışlık, Zihinsel Antrenman)
  • Sporda Esenlik ve Güvenlik
  • Sporda Kulüplerinde Davranış Kodları Oluşturmak
  • Sporcu Ailesi Olmak
  • Spor Sosyolojisi
  • Sporda Stres Yönetimi: Beden ve Zihin
  • Sportif Kariyer Yönetimi
  • Sporcularla İletişim
  • Sporda Medya ve Sosyal Medya

Program Kazanımları

• Psikoloji ve PDR mezunu katılımcılar bu eğitim programı sonunda edinecekleri sertifika ile Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Psikoloğu alımlarına başvuru şartlarından birini sağlayacaklardır.
  • Psikoloji,PDR ve BESYO mezunu katılımcılar TOHM (Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezleri) başvuru şartlarından birini sağlayacaklardır.
  • Spor ve performans psikolojisi alanında önde gelen uzmanlarla bilgi paylaşımında bulunup, sürdürebilir bir işbirliği içerisinde olma imkanını kazanacaklardır.
  • Katılımcılar spor ve performans psikolojisi alanıyla ilgili güncel akademik ve uygulamaları bilgileri öğrenme fırsatı yakalayacaklardır.
  • Spor kulübü bünyesinde yapacakları gözlem ve ardından alacakları süpervizyon çalışması sonucunda kişisel özelliklerini bilimsel tekniklerle harmanlayarak kendi kişisel tarzlarını oluşturma imkanlarını bulacaklardır.

Süre

24 saat Teori + 6 saat Uygulama (Gözlem ve Süpervizyon)
30 Saat

Eğitim Tarihleri

Teorik Eğitim: 29 Kasım – 1 Aralık 2019 ( 3 Gün /  Günde 8 Saat)

Uygulamalı Eğitim : Eğitim Tarihlerinden önce katılımcılara gözlem yönergesi gönderilecek ve bu yönerge doğrultusunda profesyonel bir müsabaka gözlemlemesi istenecektir. (29 Kasım – 1 Aralık 2019 tarihleri öncesinde)

Süpervizyon: Teorik ve uygulamalı eğitimin süprevizyonu eğitimin son günü yapılacaktır.

Eğitim Bedeli: 1300 TL
Üniversitemiz öğrenci ve personeli için : 975 TL

Detaylı bilgi için;

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörlüğü

Sürekli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürlüğü

Gülbaharhatun Mahallesi, Behzat Bulvarı,  8.Sokak,No:7/B

60100 TOKAT

togusem@gop.edu.tr

Tlf: (0 356) 212 10 47

ÖdemeBilgileri

TOGÜ Döner Sermaye Hesabı (Ziraat Bankası Tokat Merkez Şubesi)

IBAN: TR49 0001 0026 3735 2156 4451 94

Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörlüğü Sürekli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürlüğü Gülbaharhatun Mahallesi, Behzat Bulvarı, 8.Sokak, No:7/B 60100 TOKAT Tasarım: Bilgi İşlem Daire Başkanlığı [Web Grubu], 2019© Tüm Hakları Saklıdır.